+31 6 108 138 61 lucy@afscheid-in-kleur.nl

Over

Afscheid in kleur

Is opgericht door Lucy de Graaf voorheen werkzaam als docent tekenen / schilderen en illustrator. Het lesgeven heeft haar geleerd dat iedereen, volwassenen en kinderen, met beelden uitdrukking kan geven aan emoties.

Mijn verhaal

Lucy de Graaf

Ik ben in Zwolle geboren en opgegroeid in Zeeuws Vlaanderen en nu woonachtig in het mooie Middelburg. Academisch geschoold in het Gent van de jaren zeventig.

Als kunstenaar/ illustrator heb ik een bestaan opgebouwd met als aanvullende activiteit: lesgeven. Zowel aan volwassenen als kinderen.

Nu, ruim veertig jaar na mijn academietijd, zie ik dat de rode draad door al mijn activiteiten ‘HET VERHAAL’ is. Het verhaal van / bij / achter is mijn voedingsbodem. En voor een illustrator staat het beeld bij het verhaal op de eerste plaats.

Met veel plezier illustreer ik voor kinderen  (actueel: Egel en Mol Dagboek) waarbij ik nauw samenwerk met schrijfster Anneke Wiltink (annekewiltink.nl).

Met regelmaat maak ik geboortekaartjes en beschilder ik kinderkamers en muren op basisscholen, op die manier ben ik betrokken bij het begin van het leven. En nu, door het beschilderen van grafkisten, ook bij het eind van het leven. De cirkel is rond.